Kus een tomaat

Posted at juni 7, 2011 by

Rob Arnoldus > Mini-interview

Ik ben Barbara Stramska (CMV). Mijn familie en beste vrienden wonen in het Poolse Krakau, een voorname cultuurstad in Midden-Europa. Ik beschouw Krakau nog steeds als mijn stad; ik ga er altijd met veel plezier naartoe.

Ik probeer verschrikkelijke herinneringen te vergeten, maar ik heb een jaar geleden in Polen wel iets mee gemaakt dat ik nooit zal vergeten. Met de kerst werd mijn vader plotseling ernstig ziek. Vlak na opname in het ziekenhuis zakte mijn vader weg. Hij herkende mij niet meer. Toen had ik het gevoel dat de wereld op zijn kop stond. Ik dacht dat ik mijn vader verloren had.

Ik ben nog een week langer bij mijn moeder gebleven. Het was een spannende tijd, een kwestie van hopen dat het goed met hem zou komen. De band met mijn familie is na deze ervaringen nog sterker geworden.

In Polen sta je in het openbaar vervoer altijd op voor zwangere vrouwen en oude mensen. Dat zie ik hier weinig gebeuren. In Nederland kun je kruiden uit heel de wereld verkrijgen en met diverse gerechten in de keuken experimenteren.

Toch vind ik de Poolse keuken het lekkerst. Als je bijvoorbeeld in de zomer een Poolse tomaat eet, dan weet je dat de tomaat echt gezond en lekker is.

Ik hoop dat Nederland over enkele jaren het woord crisis zal vergeten!

Category : Interview